Historijski muzej predstavljen u sklopu Venecijanskog bijenala

Radiosarajevo.ba
Historijski muzej predstavljen u sklopu Venecijanskog bijenala
U sklopu Bijenala Arhitekture u Veneciji, kao jedan od pratećih događaja, otvorena je izložba “Sarajevo Now: People’s Museum”

Ovogodišnji naslov 15. La Biennale di Venezia Izvještaj s fronta spaja izazove društva uključujući migraciju, destrukcije, potrebe za socijalnim i društveno relevantnim rješenjima te jasno poziva na inovativne i interdisciplinarne pristupe.

Izložba s temom Sarajeva i Bosne i Hercegovine zastupljena je pod nazivom Sarajevo Now: People’s Museum u sklopu „Reactivate Sarajevo“ projekta pod pokroviteljstvom Matice Bosne i Hercegovine, u saradnji s Historijskim Muzejom Bosne i Hercegovine, ETH Zurich Univerziteta te Baier Bischofberger arhitektima kao izlagačima.

Historijski Muzej Bosne i Hercegovine u Sarajevu kao fokus izložbe na Bijenalu utjelovljuje ovaj fenomen i stoji kao svjedok vremena te simbol otpora i reprogramacije. U vremenu manjka brige za kulturu, umjetnost i arhitekturu, muzej kroz napore individua i samoorganizacije je postao mjesto susretanja, društvene interakcije i kulturnih aktivnosti.

Izložba će trajati do 1. jula 2015. godine. 

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je bilo na sinoćnjem otvaranju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije