Drive in kino otvara se 18. augusta filmovima "Dolly Bell" i "Valter brani Sarajevo"

Fena
Drive in kino otvara se 18. augusta filmovima "Dolly Bell" i "Valter brani Sarajevo"
Drive in kino "Dolly Bell" prve filmove će prikazati  18. i 19. augusta u prostoru nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir.

U organizaciji Filmskog centra Sarajevo završava renoviranje gotovo napuštenog prostora u centru grada i vrše posljednje pripreme da sve bude spremno za prve kino projekcije u Drive in Kinu koje je dobilo ime po čuvenom filmu iz povijesti bh. kinematografije.

Filmom Dolly Bell bit će svečano otvoreno  kino na otvorenom. Tako će za otvaranje Filmski centar Sarajevo prikazati  restauiranu kopiju filma, koja je urađena u suradnji s Venecijanskim filmskim festivalom, gdje je ovaj film davne 1981. godine dobio Zlatnog lava.

Sarajevo: Građani BiH naljeto će uživati u gledanju filmova na otvorenom

Narednu noć bit će prikazivana također digitalno restauirana verzija kultnog filma iz kataloga Filmskog centra Sarajevo Valter brani Sarajevo, nastalog 1973. godine.

Filmovi će biti prikazivani na  platnu dimenzija 8 X 4 metra i uz modreno ozvučenje i scenu. Time će za publiku biti osiguran užitak gledanja filma iz automobila.

Kapije Drive in kina bit će otvarana u 19 sati, dok će projekcije filmova počinjati u 21 sat. Prije emitiranja filmova publika će imati priliku prisustovati i zabavnim programima uz specijalne goste, saopćeno je iz Filmskog centra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije