Tuzla: Festival Sevdalinke "Sevdalinko u srcu te nosim"

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Festival Sevdalinke "Sevdalinko u srcu te nosim"
Još je sedam dana ostalo do 10. Festivala sevdalinke "Sevdalinko u srcu te nosim" koji se održava 11. i 12. aprila u Bosanskom-kulturnom centru (BKC) Tuzla.

Organizatori Udruženje Muzičkih umjetnika Tuzla vrši posljednje pripreme, a počelo je i postavljenje imponzantne scenografije na sceni BKC-a koja je djelo umjetnika Harija Ejubovića.

Prvu noć festivala 17 novih kompozicija koje su napisane u duhu sevdalinke borit će se za pobjedu, a žiri u sastavu Ramiza Milkunić, Nedžad Imamović, Asim Horozić, Jasna Hadžiselimović, Goran Jeknić i Slobodan Vidović neće imati ni malo lak posao da odabere i nagradi najbolje.

Prava poslastica je druga noć Festivala gdje će neke od najvećih estradnih zvijezda ovih prostora na sceni izvesti svoje omiljene sevdalinke. Mnoge muzičke zvijezde koje će izvoditi sevadalinke garantiraju nezaboravno veče u BKC-u.

Druženje sa sevdalinkom otvara zajednički nastup tri hora iz Tuzle. Članovi horova Lege Artis, Iskre i Tuzlanke otpjevat će posebno za ovu priliku pripremljenu pjesmu Ječam žele Tuzlanke djevojke.

Podsjećamo vas da ulaznice za ovu manifestaciju možete nabaviti svakog radnog dana u BKC-u Tuzla od 9 do 14 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije