Bujica emocija u Lisinskom: Amira Medunjanin oduševila maestralnim izvedbama

Radiosarajevo.ba
Bujica emocija u Lisinskom: Amira Medunjanin oduševila maestralnim izvedbama
FOTO: Facebook / Amira Medunjanin
Amira Medunjanin, pjevačica koju je The Guardian nazvao balkanskom Billie Holiday, u petak je na koncertu u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu oduševila publiku maestralnim izvedbama.

Kao pratnja na ovom koncertu, sa vokalnom divom Amirom Medunjanin bio je orkestar Zagrebačke filharmonije, maestro Alan Bjelinski, pijanist Bojan Zulfikarpašić, gitarist Ante Gelo i kontrabasist Zvonimir Šestak.

Vokalna diva na koncertu koji joj je bio poseban po tome što ju je prvi put u karijeri pratio orkestar zapjevala je, između ostalih, pjesme "Moj dilbere", "Sve ptičice zapjevale" i "Snijeg pade na behar na voće", a između pjesama se obraćala publici šarmantnim dosjetkama.

Amira Medunjanin - undefined

Amira Medunjanin

Kako se inače nekoliko sedmica unaprijed rasprodan koncert bližio vrhuncu, kraljica sevdaha dvoranu Lisinski je oduševila maestralnom izvedbom Azrine "Ako znaš bilo što".

Krcatu dvoranu, u kojoj je zbog velikog interesa čak bio otvoren dio za publiku iza pozornice, Medunjanin je digla na noge i pozdravila izvedbom "Jutros mi je ruža procvjetala".

Kako je rekla prije početka posljednje pjesme, odlučila se oprostiti njome, a ne riječima, jer bi joj na lice sigurno došle suze, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije