Amira Medunjanin prva bh. umjetnica koja je snimala u čuvenom londonskom studiju

Radiosarajevo.ba
Amira Medunjanin prva bh. umjetnica koja je snimala u čuvenom londonskom studiju
Amira Medunjanin, bh. interpretatorica sevdalinki koju mnogi nazivaju bosanskom Billie Holiday, prva je bh. umjetnica koja je ikada snimala u čuvenom londonskom studiju Abbey Road.

“Da budem iskrena, o ovome sam sanjala cijeli život. Željela sam samo doći ovdje, sjesti na pod i slušati tišinu u studiju. Moja želja se konačno ispunila, ali i mnogo više, dobila sam šansu da ovdje snimam", rekla je Amira Medunjanin.

Kada je došla u studio, Amira je, kako je ispričala, najprije morala dotaći zidove kako bi osjetila energiju prepoznatljive muzike koja se u njemu apsorbirala proteklih decenija.

Taj dan je nazvala jednim od najsretnijih dana u životu.

Pjesmu "Nestaćeš iz mog života" snimila je sa svojim prijateljem pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem navodeći kako ona predstavlja sve umjetnike koji čine da vjerujemo da je ljubav najmoćnija stvar na svijetu.

"Ona je naš omaž proteklim vremenima i energiji svim ljudima koji su pravili muziku u 20. stoljeću", rekla je Amira navodeći kako je studio Abbey Road jedino mjesto na svijetu gdje je mogla snimtii ovu pjesmu.

"Ovo su vrlo dragocjeni momenti koji će me pratiti cijeli život", rekla je Amira.

Poslušajte pjesmu koju je snimila: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije