Božo Vrećo: Slobodan sam jer živim i kao muškarac i kao žena

Radiosarajevo.ba
Božo Vrećo: Slobodan sam jer živim i kao muškarac i kao žena
Foto: Arhiv / Božo Vrećo

"Nikada ne ostavim ništa za sebe. Ustvari, uvijek sve dajem i u ljubavi i u poslu. Kod mene ni nema razlike između privatnog ili javnog života, moj cijeli privatni život je izložen. Zbog svoje iskrenosti zapravo imam tako dobru komunikaciju s publikom koja me osjeća, koja mi se povjerava", kazao je Božo Vrećo, slavni interpretator sevdalinki prije velikog koncerta u Zagrebu.

Pjevač koji puni dvorane gdje god da se pojavi otvoreno govori o svojoj seksualnosti.

"Smatram se borcem za slobodu, da budeš to što jesi i za ljubav, ali ne nužno tako da budem dio nekog okvira. Najviše volim definiciju New York Timesa koji je nakon što je prvi put imao dodir s mojom muzikom napisao da sam osoba koja je sinonim za slobodu. To je najbolja definicija. Kada živiš kao muškarac i kao žena – nemaš barijera. Tvoja muzika i ličnost nemaju barijeru, naprosto propagiraš da budeš to što jesi jer u ovom životu nema ništa bitnije od toga", rekao je Vrećo.

Prošle godine novinske strane punile su informacije o njegovom ljubavnom životu. Pisalo se i o prevari koju je doživio od izvjesnog Beograđanina sa kojim je bio u vezi. Božo je zbog navedenog, odlučio da više ne govori o privatnosti.

"Uvijek sam spreman za ljubav. Uvijek volim i više nikad neću javno govoriti o svom ljubavnom statusu. Promislio sam o tome i govorit ću ubuduće o tome samo kroz pjesme. Samo ću reći da sam srećan, da volim, ljubim i živim svoj san. To je sasvim dovoljno", istaknu je Božo, prenosi Cdm.me.

On je otkrio da što god da mu se desi u životu, muzika i publika ga spašavaju.

"To je moja inspiracija i moja snaga. Majka je uvijek uz mene, što god da se događa. I lijepo i ružno, ona će uvijek biti za mene glavna muza i potpora. Gledajući sve to, nemam vremena za tugu. O tuzi pjevam, ali nemam se vremena baviti njome. Kanališem sreću i gledam da sreća bude nešto čime zračim. Samo pjevam o tuzi, ali je ne proživljavam i ne padam u depresiju. Naprosto nisam takva osoba, hrabro koračam naprijed i govorim o pozitivnim stvarim", objasnio je bh. interpretator sevdalinki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije