Dokumentarnim filmom "Slike iz života bh. filma" bit će otvoren program AJB DOC Konjic

2
Radiosarajevo.ba
Dokumentarnim filmom "Slike iz života bh. filma" bit će otvoren program AJB DOC Konjic
Foto: Radiosarajevo.ba / Konjic

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), u saradnji sa Centrom za kulturu - Narodni univerzitet Konjic, najavljuje gostovanje 8. i 9. augusta u okviru manifestacije "Konjičko kulturno ljeto 2022".

Ove godine hercegovačka publika moći će pogledati dva bh. filma koja su premijerno prikazana na prošlogodišnjem Četvrtom AJB DOC Film Festivalu.

Slike iz života bh filma, autora i filmskog snimatelja Mustafe Mustafića, otvorit će ovogodišnji program AJB DOC@Konjic. Film se fokusira na historiju bh. kinematografije te se kroz njegov sadržaj može vidjeti koliki je značaj dokumentarnog i igranog filma u izgradnji sveopće kulture Bosne i Hercegovine.

Plakat za festival u Konjicu
Foto: AJB Doc: Plakat za festival u Konjicu

Druge večeri bit će prikazano ostvarenje Posljednja krava u selu, diplomski debitantski film mladog reditelja Kenana Kulenovića, u kojem se kroz subjektivni doživljaj života glavnog aktera pokazuje put kroz vrijeme. Ovo ostvarenje predstavlja sintezu čovjeka i prirode.

Filmovi će biti prikazani u 20:30.

Više informacija o gostovanju programa AJB DOC Film Festivala u Konjicu možete pronaći na društvenim mrežama Festivala i Organizatora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije