Damir Imamović objavljuje album za američki Smithsonian Folkways

2
Radiosarajevo.ba
Damir Imamović objavljuje album za američki Smithsonian Folkways
https://folkways.si.edu/ / Cover albuma

Autor "novog sevdaha" kako ga neki nazivaju, Damir Imamović, na svojim društvenim mrežama podijelio je ovu radosnu vijest.

"Snimio sam ga sa mojim dragim Nenad Kovačić, Ivan Mihajlović i Ivana Đurić. Album je nastao u saradnji sa dragim prijateljem i čuvenim bosansko-američkim piscem Aleksandrom Hemonom i nosi ime kao i njegov novi roman.

"The World And All That It Holds" naslov je novog albuma koji je svojevrsni zvučni pratioc novog hvaljenog romana književnika Aleksandra Hemona istog naziva, objavljenog u januaru ove godine. Kolekcija je to originalnih pjesama Damira Imamovića, kao i tradicionalnih bosanskih i sefardskih pjesama na gotovo izumrlom Ladino jeziku.

"Imamovićeva muzika priziva mjesto taljenja različitih kultura, što Sarajevo kao njegov dom jeste, reflektujući bogate historijske uticaje sevdaha, istovremeno osvježavajući njegovu budućnost" - stoji u izjavi renomiranog izdavača, Smithsonian Folkways Recordnigs.

Smithsonian Folkways je neprofitna izdavačka kuća iz Washingtona D.C., dio čuvene grupe muzeja, edukacijskih i istraživačkih centara okupljenih pod imenom Smithsonian Institution i finansiranih od stane Američke vlade.

Album će biti objavljen u maju, a već se može naručiti putem zvanične stranice izdavača, te čuti prva minuta jedne od ukupno 11 pjesama na albumu.

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije