Buybook predstavlja: Prvi dan predviđen za domaće i regionalne autore

L. K.
Buybook predstavlja: Prvi dan predviđen za domaće i regionalne autore

Internacionalni festival književnosti Bookstan, koji će biti održan u Sarajevu od 4. do 7. jula, i ove godine nudi zanimljiv program i veliki broj raznolikih sadržaja. U sklopu današnjeg Bookstanovog programa Buybook predstavlja gdje je moderator bio pisac, novinar i muzičar Ahmed Burić, predstavljene su dvije spisateljice i jedan pisac.

Burić je naveo da uvijek prvog dana ovog festivala kreću sa domaćim i regionalnim autorima te predstavili Tanju Stupar Trifunović, Olju Runjić i Mustafu Zvizdića.

Tanja Stupar Trifunović, spisateljica, kolumnistica i književna kritičarka je predstavila svoju knjigu Razmnožavanje domaćih životinja. Autorica je navela da nije njen prijedlog za naslov knjige, već pisca i urednika Faruka Šehića. Publici je predstavila knjigu čitajući dvije pjesme.

Spisateljica Dalmatinka Olja Runjić predstavila je svoju knjigu Lancunom preko glave. Također je pročitala dvije dirljive pjesme iz svoje knjige za koju je navela da  govori o gubicima i da se tu pokušala baviti dekonstrukcijom raznoraznih strahova i pitanjem identiteta.

Prije nego što je predstavio pisca Mustafu Zvizdića, Burić se našalio da danas imaju "nacionalno uravnoteženo predstavljanje". Bh. pisac Zvizdić je predstavio nekoliko pjesama iz svoje nove knjige Na šahovskom turniru, za koju je rekao da je nastala nevjerovatno brzo i spontano. 

Program Festivala možete pogledati na sljedećem linku. Večeras u 21.00 na Akademiji likovnih umjetnosti bit će svečano otvaranje Festivala sa programom Granice i ograničenja i konverzacijom Geerta Maka i Johna Freemana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije