Billain, čestitamo! Bosanski SF film "Fugitive" osvojio novu nagradu!

3
Radiosarajevo.ba
Billain, čestitamo! Bosanski SF film "Fugitive" osvojio novu nagradu!
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Billain i izložba 'Cybernapse'

Animirani SF film Fugitive osvojio je novu nagradu.

Fugitive je rezultat višegodišnjeg rada međunarodnog tima koji predvodi bh. producent Adis Kutkut Billain koji je na društvenim mrežama objavio radosnu vijest.

"Ponosno objavljujem da je naš animirani film Fugitive upravo osvojio Top Shorts 9. godišnju nagradu u kategoriji "Najbolja animacija".

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Želim zahvaliti našim sponzorima, Symphony-u, FL Studiju i Kilohearts-u, koji su nam pomogli da ovaj film pretvorimo u stvarnost. U ime Fugitive tima, puno vam hvala. Zahvalan sam svojim prijateljima, porodici i Cyberneuro Discord zajednici. Naš film sada ima 28. nagrada u različitim kategorijama i ruši nevjerovatne barijere, film iz male zemlje zvane Bosna približava se tome da postane jedan od najnagrađivanijih animiranih filmova u historiji bosanske kinematografije.

Meni i mom prijatelju animatoru Cheng Weizhiju i ilustratoru Marku Gačniku, to predstavlja ogromnu snagu koju akumuliramo na dva nova projekta kao dio novih iskustava učenja i, naravno, novih iznenađenja.

Koristimo ovaj zamah za Cyberneuro zajednicu - novu granu znanstvene fantastike koja povezuje muziku i vizuale na način koji privlači mnogo kreativaca koji dolaze u Sarajevo ove godine na višestruke multimedijalne operacije istovremeno. Ako još niste pogledali film, slobodno to učinite. Dostupan je na Vimeo-u", poručio je Billain.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije