Billain otkrio da svjetski muzičar neće doći u Sarajevo: 'Zašto? Dilown Minsky ne postoji'

3
Radiosarajevo.ba
Billain otkrio da svjetski muzičar neće doći u Sarajevo: 'Zašto? Dilown Minsky ne postoji'
Foto: Facebook / Billain

Sarajevski producent Billain, pravo ime Adis Kutkut, objavio je da će velika muzička zvijezda posjetiti glavni grad Bosne i Hercegovine tokom Sarajevo Film Festivala, ali čini se da svjetska DJ senzacija nije stvarna osoba.

Stvarnost je da će 12. i 15. augusta u Domu mladih za deckove stati sedam stvarnih osoba od krvi i mesa, a zašto se sarajevski producent odlučio na ovaj potez objasnio je na svom Facebook nalogu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"Statemenet

Iako je ranije najavljeno, svjetska DJ senzacija Dilown Minsky neće moći doći u Sarajevo iz opravdanih razloga. Ni ovog augusta, ni idućeg. Zašto?

Dilown Minsky ne postoji.

Billain otkrio: Evo koja velika muzička zvijezda dolazi u Sarajevo

Billain otkrio: Evo koja velika muzička zvijezda dolazi u Sarajevo

Kreirali smo ga koristeći generativni AI, Midjourney. Njegova biografija, Soundcloud, web stranica, artwork, lice i ličnost stvar su odgovora mašine na pažljivo sročene promptove. Njegovo ime nastalo je kombinovanjem slova lokalnih i regionalnog umjetnika koji dolaze ovaj vikend.

Zašto smo kreirali Dilowna? Cilj nam nije obmana javnosti, već seciranje histerije uzrokovane epitetima. Zašto cijenimo samo one najavljene kao "specijalne"? Koji je omjer truda i rada dovoljan da prigrlimo umjetnika, ili je krucijelno za uspjeh da umjetnik dolazi iz neke druge sredine?

Najava nastupa nepostojećeg muzičara se treba tretirati kao akt pobune protiv senzacionalizma, ali i dva aspekta generirane stvarnosti, one koju stvaramo mašinama i one koju krojimo glasom mase.
Dilown Minsky je uspjeli društveni eksperiment kojim ćemo usmjeriti pažnju na stvarnost.
Stvarnost je da će 12.08 i 15.08 u Domu mladih za deckove stati sedam stvarnih osoba od krvi i mesa, čija je pasija gorivo za zvučne revolucije.

Ovih devet regionalnih DJ-jeva zaslužuju posvećenost mase umjesto isprazne histerije jer su svojim trudom i zalaganjem dokazali da su uistinu specijalni, čije trake i djela već decenijama uživaju ugled, i za čije vrijeme je došlo da se taj isti nivo respekta usmjeri na domače izvođače.
Pozivamo vas da se isključite iz matrice nepromišljanja i da podržite zvučnu umjetnost ovog univerzuma.

I da, najkreativnijim koji su pogađali ko dolazi u Sarajevo ćemo pokloniti karte. Vidimo se na podiju", napisao je Billain.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije