Billain objavio novi album: Lands Unbreached

0
Radiosarajevo.ba
Billain objavio novi album: Lands Unbreached
Oficijelni vizual / Naslovnica Billainovog albuma Lands Unbreached

Bosanskohercegovački muzički producent međunarodne reputacije Adis Kutkut Billain, objavio je svoj novi album Lands Unbreached

Ovo je njegov drugi po redu studijski album, koji dolazi tri godine nakon nagrađivanog debitantskog Nomad's Revenge.

Kako stoji u opisu albuma, Lands Unbreached je kompleksna nova epizoda Cyberneuro sage. Billain je još jednom uspio zvukom, ali i oblikom, kao autor skulptura prezentovanih na omotima singlova, dočarati fuziju cyberpunka i neurofunka.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Kroz petnaest kompozicija albuma "Lands Unbreached" na kojem gostuju svjetski poznati:  Kemal, Tasha Baxter i Kursa, Billain još jednom dokazuje premoć svog drum'n'bass izraza kojeg vješto kombinira sa mirnijim, ambijentalnim zvukom.

Kako i sam Billain kaže, Lands Unbreached nije isključivo sonični nastavak Nomad's Revengea, već auditivno-narativno djelo koje se uklapa u ideje komunicirane na ranijim izdanjima.

Predstojeći film Fugitive, o kojem smo ranije pisali na portalu Radiosarajevo.ba, dio je ove ideje. 

"Novi album je priča Broela, Kire i Zana, koje sam predstavio kroz EP izdanje Colonize i album Nomad's Revenge. Radnja albuma dešava se na planeti na kojoj je smješten misteriozni grad Biotech, izolovan od drugih civilizacija i sakriven iza masivne Techavault kapije. Uspavani grad sofisticiranih tehnologija krije svoje tajne koje su povezane sa jednim od protagonista albuma, a naznake razrješenja ove misterije razbacane su kroz cijeli album", govori Billain.

Pored Billaina koji je kreirao futurističke skulpture koje krase omote singlova, naslovnicu albuma je ilustrirao Andi Muhammad Khadafi iz Indonezije, u umjetničkom svijetu poznatiji kao Wellforged.

Pored Khadafija, u Billainovom timu su i animator Hideki Inaba, te bosanskohercegovački ilustrator Boris Stapić, koji su zajedno sa Billainom radili na ekranizaciji prvog singla "Infinite Blue".

Album je danas objavila izdavačka kuća Renraku Global u digitalnom i vinilnom izdanju.

Album možete preslušati na ovom linku.

Po najavama, Billain, koji djeluje i kao dizajner zvuka za holivudske filmove i videoigre, trenutno finalizira svoj animirani film Fugitive, a datum premijere će biti objavljen uskoro. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije