Billain, čestitamo! Bosanski SF film "Fugitive" osvojio još dvije nagrade!

0
D. S.
Billain, čestitamo! Bosanski SF film "Fugitive" osvojio još dvije nagrade!
Andreja Marković / Adis Kutkut Billain

Animirani SF film Fugitive osvojio je nove nagrade.

Dvadeset i prva stiže iz Los Angelesa, a 22. i 23 s Novog Zelanda. Na Novom Zelandu, Fugitive je osvojio nagrade za najbolji 3D projekt te za "visionary VFX".

Fugitive je rezultat višegodišnjeg rada međunarodnog tima koji predvodi bh. producent Adis Kutkut Billain. Kao prvi film cybeneuro žanra, Fugitive je amalgam muzike, zvuka, ilustracije, animacije i priče. Ovo djelo će pokušati dati odgovore na pitanja individualizma, teorije besmrtnosti kroz korištenje tehnologije, te ideje megagradova u svijetu orvelijanskog kapitalizma.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Film smješten u distopijsko NeoSarajevo 300 godina od ovog trenutka je realiziran u koprodukciji bh. kuća Stechak Studios i Spektroom, a film su podržali Symphony, FL Studio, Kilohearts i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Fugitive je dostupan i globalno putem Vimeo OnDemand servisa.  

Komentari su iznimno pozitivni. Adisova umjetnička vizija NeoSarajeva okarakterisana je kao "distopijska, mračna i sajberpoetična", a Fugitive je ocijenjen kao "nevjerovatno audiovizuelno iskustvo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije