The future is now / BH SF film Fugitive premijerno na platnu Meeting Pointa

23. 06. 2022. u 11:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Cybeneuro SF animirani film Fugitive bh. publika će premijerno moći pogledati u sarajevskom Meeting Pointu, 25.6.2022. godine. Nakon toga, Fugitive će igrati u 18 sati od 29.6. do 3.7.2022. godine. Globalna publika će film imati priliku pogledati preko Vimeo On Demand servisa. Planirana je kino distribucija i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

Fugitive je rezultat višegodišnjeg rada međunarodnog tima koji predvodi bh. producent Adis Kutkut Billain. Kao prvi film cybeneuro žanra, Fugitive je amalgam muzike, zvuka, ilustracije, animacije i priče. Ovo djelo će pokušati dati odgovore na pitanja individualizma, teorije besmrtnosti kroz korištenje tehnologije, te ideje megagradova u svijetu orvelijanskog kapitalizma.

Fugitive screen shot - undefined

FOTO: Screenshot


Film smješten u distopijsko NeoSarajevo 300 godina od ovog trenutka je realiziran u koprodukciji bh. kuća Stechak Studios i Spektroom, a film su podržali Symphony, FL Studio, Kilohearts i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Novi plakat Fugitivea ilustrirao je Aleksa Gajić, jedan od najpoznatijih lica evropskog stripa.

Premijera Fugitivea započet će sa Q&A sesijom sa filmskom ekipom u 18 sati, dok će projekcija filma biti održana u 18:30. Nakon toga, u prostorijama Caffea Meeting Point bit će održan i cyberneuro after party na koji su pozvani svi gledatelji.

Plakat za Fugitive - undefined

Pogledajte i posljednji trailer za Fugitive.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)