Čudesna Billainova izložba 'Cybernapse' otvorila Pop Art Festival u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Čudesna Billainova izložba 'Cybernapse' otvorila Pop Art Festival u Sarajevu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Billain i izložba 'Cybernapse'

Sedmo izdanje Pop Art Festivala – PAF2023, u organizaciji Udruženja "Pogon" počelo je večeras u Sarajevu, u Bosanskom kulturnom centru.

Ovogodišnji PAF otvorila je samostalna izložba "Cybernapse" sarajevskog umjetnika Adisa Kutkuta Billaina.

Iako je Billain bosanskohercegovačkoj publici poznat kao muzički producent, animator, crtač i autor višestruko nagrađivanog filma Fugitive, izložba "Cybernapse" će ovog autora predstaviti i kao skulptora i multimedijalnog umjetnika.

Teška nesreća u BiH: U sudaru automobila i kamiona poginulo dijete

Teška nesreća u BiH: U sudaru automobila i kamiona poginulo dijete

Izložbu "Cybernapse" pratit će i projekcija Kutkutovog filma Fugitive, kao i istoimena postavka koja će predstaviti crteže, storyboarde, skulpture i druge radove koji čine likovnu podlogu ovog filma. Stotine skica, crteža i ilustracija, s jedne strane, ukazuju na kompleksnost procesa stvaranja animiranog filma, dok s druge, razotkrivaju autorovu posvećenost i crtačku disciplinovanost.

Projekcija filma Fugitive bit će upriličena 22. septembra u 20h, a karte za projekciju filma moći ćete kupiti putem sistema kupikartu.ba.

Pop Art Festival, koji će trajati do 23. septembra, i ove godine kreira prostor za promociju umjetnika i umjetnica mlađe generacije, te će tako u sklopu centralnog programa predstaviti i kolektivnu izložbu mladih umjetnica i umjetnika odabranih otvorenim pozivom "Novi talasi 2".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije