BH Telecomu Zlatni lovorov vijenac za razvoj scenske umjetnosti

Radiosarajevo.ba
BH Telecomu Zlatni lovorov vijenac za razvoj scenske umjetnosti
Zlatni lovorov vijenac za razvoj scenske umjetnosti odlukom Direkcije Festivala MESS dodijeljen je kompaniji BH Telecom.

Jedno od dva najznačajnija priznanja koja dodjeljuje Direkcija, pripalo je bh. kompaniji za dvadeset godina kontinuirane finansijske podrške ovom festivalu. Upravo je BH Telecom jedna od kompanija koja već dvadeset godina podržava internacionalnu dimenziju Festivala, a zahvaljujući između ostalog, i njihovoj konstantnoj i kontinuiranoj finansijskoj podršci, Festival MESS  izrastao je u jedan od najznačajnijih teatarskih festivala u ovom dijelu Evrope.

Povodom ovog svečanog čina kojim je na najbolji način najavljen predstojeći, 57. Festival MESS, Nihad Kreševljaković, direktor Festivala, posebno je istakao kako su zahvaljujući kontinuiranoj podršci kompanija poput BH Telecoma, Sarajevo i Bosna i Hercegovina danas važan teatarski, umjetnički i općenito kulturni centar, koji njeguje duh internacionalizma kao važnog aspekta identiteta naše zemlje i njenih građana i građanki.

"BH Telecom je od svog osnivanja 2002. godine (kada sektor telekomunikacija postaje samostalno Javno preduzeće), a indirektno i prije toga, kroz Javno preduzeće PTT saobraćaja BiH, bio neizostavni dio razvoja Festivala. Ne postoji niti jedna druga kompanija koja je u smislu kontinuiteta više vezana za Festival MESS od BH Telecom. Praktično, BH Telecom i Festival MESS, su zajedno prolazili kroz različite izazove od 1992. godine, i na različite načine razvijali ideju o važnosti   jačanja veza i komunikacija između Bosne i Hercegovine i svijeta", objasnio je Kreševljaković odluku Direkcije prilikom dodjele ove nagrade.

"Ova nagrada nam mnogo znači jer dokazuje opredjeljenost ka društveno-odgovornoj politici BH Telecoma, posebno u segmentu razvoja kulture i umjetnosti. Kao lider na telekomunikacijskom tržištu imamo i obavezu podržavati projekte od općeg značaja te smo u posljednjih 20 godina kroz donacije i sponzorstva dodjelili 3,2 miliona KM”, izjavio je Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja BHT. U svom obraćanju poželio je organizatorima, umjetnicima i umjetnicama kako iz BiH tako iz cijelog svijeta, te i publici uspješan Festival.

Prethodni laureati ovog priznanja su Bosnalijek, Giorgio Ursini Uršić, Goethe Institut, Oslobodjenje i BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije