Antigona ponovo u Sarajevu: Ne propustite pogledati predstavu godine

Radiosarajevo.ba
Antigona ponovo u Sarajevu: Ne propustite pogledati predstavu godine
Sjajna glumačka ekipa predvođena doajenom Radom Šerbedžijom i sjajnom Majom Izetbegović, ponovo će se predstaviti publici u Sarajevu u izvođenju predstave Antigona.

Bit će to prilika za sve one koji ovo teatarsko ostvarenje nisu uspjeli pogledati na festivalu MESS. Upravo na ovom festivalu, u oktobru 2015. predstava Antigona-2000 godina kasnije osvojila je nagradu Zlatni lovorov vijenac publike s prosječnom ocjenom 9,60, kao i nagradu Sound of MESS.

Antigona-2000 godina kasnije, nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS i Kazališta Ulysses s Brijuna. Režiju potpisuje Lenka Udovički prema dramaturškom predlošku Željke Udovičić-Pleština. 

Naslovnu ulogu u predstavi tumači Maja Izetbegović, dok su uz nju, kao dio bh. ekipe igraju i Ermin Bravo, Dženana Džanić te Vedad Suljagić. Hrvatsku glumačku postavu predvodi Rade Šerbedžija, uz kojeg glume i Katarina Bistrović-Darvaš, Jelena Lopatić i Damir Urban.

Kitska priča o Antigoni, u vrijeme rađanja evropske civilizacije je u mukama. 

Kupovinu ili rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti lično u direkciji Festivala MESS ili pozivom na broj 033 216 272.

U predstavi igraju i studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci s Odsjeka gluma, mediji, kultura i s Odsjeka za glumu sarajevske Akademije scenskih umjetnosti. Muziku je komponirao Nigel Osborne, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, video Martino Šestić, dok je scenografkinja Mirna Ler. Za koreografiju zaslužna je Ivana Kalc, scenski pokret Mladen Vasary, dizajner svjetla Andrej Hajdinjak dok je dizajner zvuka Davor Rocco.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije