Angažirana umjetnost Damira Nikšića u Zvonu

Radiosarajevo.ba
Angažirana umjetnost Damira Nikšića u Zvonu
/ Damir Nikšić
Damir Nikšić pripada rijetkim umjetnicima o čijem radu i najširoj publici nisu potrebna dodatna pojašnjenja.

Angažiran, prisutan, spreman na pravovremene reakcije, od nekadašnje ministarske u okupiranoj i tada od vlasti zaboravljenoj Umjetničkoj galeriji BiH, pa do nedavne nezavisne kandidature za općinskog načelnika.

Slikar, konceptualni umjetnik, performer, stand up komičar, jazz interpretator, gitarista, pjevač, autor koji je prije svih Youtubera osvojio web-prostor zapisima iz svakodnevice, pripada rijetkim umjetnicima koji ne ostavlja ravnodušnim kako one koji itekako uvažavaju njegovu autorsku poetiku, tako ni one koji bi na dnevnoj bazi osporavali ono što je formalni način prezentiranja vlastitih zapažanja o svijetu.

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono sa zadovoljstvom vas poziva na otvaranje izložbe i projekciju videoradova Damira Nikšića, u galeriji Zvono. 

Izložba u Zvonu bit će podsjetnik na specifičan način promocije ličnog, i iskrenost koja u njegovom slučaju ne podrazumijeva izbjegavanje prvog lica. Jer najčešće kad ljudi kažu ''mi'', misle na sebe, Damir Nikšić s razlogom bez zadrške kaže ''ja'', jer ima na to pravo. O čemu svjedoče reference i umjetnički rezultati. Pozivamo vas na još jedno umjetničko putovanje koje može biti svakojako, ali već viđeno i nezanimljivo sigurno - ne.

Otvaranje izložbe najavljeno je za četvrtak 24. novembar u 21.00 u galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije