Objavljen trailer za predstavu u kojoj naši glumci igraju na engleskom

Radiosarajevo.ba
Objavljen trailer za predstavu u kojoj naši glumci igraju na engleskom
/ Fearing's Funhouse
Fearing's Funhouse će oduševiti sarajevsku publiku, a to se može pretpostaviti i na osnovu trailera koji je upravo objavljen.

Omiljeni glumci okupljeni su u ovoj sjajnoj ekipi: Senad Alihodžić, Davor Golubović, Ejla Bavčić, Vedrana Seksan, Amar Selimović, Igor Skvarica i Amila Terzimehić

Režiju potpisuje američki redatelj Christopher Peditt koji je bio i jedan od inicijatora osnivanja Balcan-American Teatra. 

Fearing's Funhouse je predstava temeljena na poeziji i prozi Kennetha Fearinga, čija je svjetska premijera najavljena za srijedu 30. novembra 2016. 

Fearing's Funhose će se izvoditi engleskom, uz titlove na bosanskom jeziku.

Fearing koristi ozloglašeni Američki komitet Doma za neameričke aktivnosti, te tzv. Crvenu paniku, tj. strah od komunizma pedesetih godina kao pozadinu, a predstava prikazuje raznovrsne i izražajne likove, koristeći se crnom komedijom, parodijom i burleskom da demaskira i istraži različite teme, uključujući psihologiju krivice, socijalnog nereda, nefunkcionalnosti i nezadovoljstva, antikapitalizam, apsurdnost i haos američke kulture, i visoke i niske, te otpornost ljudskog duha.

Ulaznice po 7 KM u pretprodaji u Jazz Club Monument, na dan predstave 10 KM. Za studente i organizirane školske grupe 5 KM. Rezervacije možete izvršiti na +387 61 304 777 odnosno u klubu. 

Koreografiju je osmislila Ena Kurtalić, scenografiju i kostimografiju Lejla Hodžić, a dio kostima u New Yorku osigurala je Lillyan Peditto. Dizajner rasvjete je Irhad Hodžić, dizajneri tona Dan Piburn i Christopher Peditto.

Kao muzička podloga korištena su djela jazz legende Charlesa Mingusa. Casting je povjeren Timki Grahić, producenti predstave su Christopher Peditto i Haris Ibrahimagić, a rekviziterka i koordinatorica kostimografije Amela Ibrahimagić.

Nakon pretpremijere i premijere (29. i 30. novembar), preporučujemo jednu od repriza, u klubu Monument do 21. decembra, utorkom i srijedom u 20 sati.

Najpoznatiji po svom klasičnom krim romanu Veliki sat, Kenneth Fearing (1902-1961) nazvan je „glavnim pjesnikom američke depresije“. Subverzivno i izazivački originalno, njegovo pisanje sugerira haos u društvu za koje se mislilo da je na rubu da se sruši. Pisac - reditelj Peditto kaže: „Fearing je bio satiričar društva koji se koristio crnim humorom i ironijom da preispita 'američki san'. Predvidio je današnju modernu anksioznost, naše informatičko društvo i atmosferu krize prouzrokovane tobožnjom neminovnošću rata.“ 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije