Vanja Bursać: Dva leksilijuma u Banjoj Luci za sve koji misle da Dodik "lupeta"

12
Objavila Ines Sandžaktarević, uredio i opremio Almir Sokolović
Vanja Bursać: Dva leksilijuma u Banjoj Luci za sve koji misle da Dodik "lupeta"
Twitter / Protesti u Banjoj Luci

Dva lexiliuma i polako svakom, ali svakom ko misli da "Dodik samo lupeta", da je primaran problem u drzavi raspodjela fotelja u FBiH, poželjela bih da je večeras bio u Banjoj Luci da čuje kako se mrzi, ništi, ponižava i prezire Bosna i Hercegovna, kako se njeni ljudi koji su Ostali, manjine i oni koji se osjećaju građanima ove države kako nas se vrijeđa i zastrašuje dok se ori "veseli se srpski rode" i dok se vijore zastave Srbije.

Nemojte mi, molim vas, ni o OHR-u, gospodinu Šmitu i dobrim i potrebnim izmjenama koje će nam omoguciti da se osjećamo sigurnije, manje ugroženim jer meni kao građanki igurno neće.

Meni pod prozorom se sa bine večeras orilo "nama ne treba njihova Bosna i Hercegovina, mi je ne želimo niti ćemo je ikada prihvatiti, RS će da ide u nezavisnost.

Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu

Nevrijeme kuca na vrata: Snijeg stigao u Bosnu i Hercegovinu

Piše: Vanja Bursać

Ne priznajemo mi tu besmislenu  žuto-plavu nakaradnu zastavu, jeb’o ih manji entitet, ovo je jedina naša zastava zivjela Srbija", dok su nekoliko dana ovi prije uz Mars na Drinu i četnicki Beogradski Sindikat vijorili te iste zastave, busali se u ta ista im srpska pleća i zazivali majku majčicu Srbiju.

Reći ćete da je to tek pusti populizam da bi Dodik ostao na vlasti i da bi ovi došli i da se ne treba pridavati značaj, to je tek "šou za narod".

Okej, dođite, zanoćite, budite evo 7 dana, prošetajte pored divnih murala Ratku, omaža Draži Mihailoviću, slova z, u predivno crno obojenu bankinu na tranzitu sa koje crvenim slovima blješti podrska ratnom zločincu. Da osjetite sve čari desnog populizma.

Divno je. Lijepa je Banja Luka u jesen. Ostanite koji dan pa mi onda kažite i analizirajte kako je sve to samo tek puki populizam i kako je sve to što ste vidjeli samo mazanje očiju i kako je to "tamo negdje" a ne u BiH jer drugi je to tamo entitet, kažite meni to u oči koja se nakon ovakvih "patriotskih" kako ih zovu narodnih zborova tresem od ovog bolesnog, četničkog, profasistickog iživljavanja režima i opozicije podjednako u RS-u".

Vanja Bursać je Banjolučanka, Bosanka, koja je dugo vremena živjela u SAD-u, gdje se školovala te radila na prestižnom Univerzitetu. Trenutno živi u Banjoj Luci. Udata je za autora i književnika Dragana Bursaća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije