Nejra Latić - Hulusić: O, Bosanci i Hercegovci, pamtite pa vratite 2022

6
Radiosarajevo.ba
Nejra Latić - Hulusić:  O, Bosanci i Hercegovci, pamtite pa vratite 2022
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Okupljanje građana ispred Vlade

Nejra Latić-Hulusić jedna od učesnica Ženskog marša na svom Facebook profilu jučer je pozvala sve Bosane i Hercegovce da zapamte šta se dešavalo i da to vrate na izborima 2022. godine.

"Statistika je jedini mač za populizam!

Od 213 ruku u Parlamentima BiH i Federacije BiH, koji jedu od plate koju mi plaćamo porezima, njih 7 je odgovorilo na zahtjeve koje smo 17.4. na protestima Borba za život - Ženski marš poslale na mail adrese.

- Iz Dom naroda PS BiH od 15 delegata, odgovorio je JEDAN i to samostalni delegat Zlatko Miletić. On je odgovarao i na mailove koji su gradjani pisali.

- Iz Doma naroda PS Federacije BiH od 58 delegata - odgovorilo je DVOJE - Segmedina Srna Bajramović i Aner Žuljević (oboje SDP).

- Iz Predstavničkog doma PS BIH od 42 zastupnika odgovorilo je 4 - Damir Arnaut, Predrag Kojović, Mirjana Marinković Lepić i Aida Baručija (NS i NB) 

- Predstavnički dom PS Federacije BiH koji čini 98 zastupnika/ca, iz skoro svake stranke u FBiH po neko, odgovorio je - NIKO! 

Na stranici Ženski marš možete pronaći sva imena zastupnika/ca i delegata/kinja čija je plata 10X veća od prosječne plate u zemlji. Pocrkaše slikajući se, lupajući nas šupljim saopštenjima pa ne stignu mailove otvoriti", napisala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije