U Cinema City stižu filmski hitovi "Alita: Anđeo borbe" i "Sretan dan smrti 2"

Radiosarajevo.ba
U Cinema City stižu filmski hitovi "Alita: Anđeo borbe" i "Sretan dan smrti 2"
Foto: Cinema City / Novi naslovi u sarajevskom centru za filmoljupce

Od 14. februara akcijska avantura Alita: Anđeo borbe i horor misterija Sretan dan smrti 2 su novi filmski naslovi na programu Cinema Cityja.

Alita: Anđeo borbe (Alita: Battle Angel) je naučno-fantastična, akcijska avantura redatelja vizionara Roberta Rodrigueza, a glavne uloge tumače Rosa Salazar, Jennifer Connelly i Christoph Waltz.

Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u budućnost, u gradu Iron City, u kojem napuštenu Alitu u besvjesnom stanju pronalazi suosjećajni cyber-liječnik Ido koji je dovodi u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne sjeća se tko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako iskustvo joj je prvo. Dok uči navigirati svojim novim životom i ulicama Iron Cityja, Iro je pokušava zaštititi od njezine misteriozne prošlosti, dok joj njezin novi prijatelj s ulice, Hugo, pokušava pomoći da se sjeti svoje prošlosti. Između njih dvoje se počne razvijati sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i krenu narušavati njezine novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvanredne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da otkrije istinu o svom porijeklu, Alita kreće na put koji će je voditi u borbu protiv nepravdi ovog mračnog, korumpiranog svijeta...

Sretan dan smrti 2 (Happy Death Day 2U) je misteriozni horor redatelja Christophera Landona, u kojem glavne likove tumače Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine...

Jessica Rothe predvodi ekipu u nastavku filma punog neočekivanih obrta i zapleta, koji je oduševio publiku 2017. godine. Ovoga puta, naša junakinja, Tri, shvatit će da je umiranje iznova i iznova mnogo lakše od izazova koji tek slijede i opasnosti koja ih vreba. Producent i redatelj prvog filma, Jason Blum i Christopher Landon, vratili su se da naprave novo poglavlje...

Pored dva nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji akcioni triler Hladna osveta u kojem glavne uloge tumače Liam Neeson, Emmy Rossum i Laura Dern, zatim misterioznu akciju Escape Room u kojoj glavne uloge tumače Deborah Ann Woll, Taylor Russell i Logan Miller...te kriminalistički dramu Mula koja je inspirisana istinitom pričom u režiji Oscarovca Clinta Eastwooda.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su još animirani hitovi Ralph ruši internet, Snježna kraljica: Zemlja zrcala i Grinč.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije