Taksi Bluz i Mala gospođica Dolitlle su novi filmski naslovi u Cinema Cityju

Radiosarajevo.ba
Taksi Bluz i Mala gospođica Dolitlle su novi filmski naslovi u Cinema Cityju
Foto: Cinema City / Novi naslovi u Cinema Cityju

Od 24. januara Taksi Bluz i Mala gospođica Dolitlle su novi filmski naslovi u Cinema Cityju.

Taksi Bluz je srpska romantična komedija u režiji Miroslava Stamatova, koja na naša filmska platna stiže sa velikim nestrpljenjem sedam dana nakon beogradske premijere u Sava centru. Kino ulaznice za ovaj naslov su već u prodaji na blagajnama Cinema Cityja.

"Taksi bluz" je romantična komedija. Istovremeno to je šarmantni i uzbudljivi road movie. Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dječak Damir koji je pobjegao iz doma za nezbrinutu djecu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznjedriti gomilu suludih situacija koje će se smjenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije...

Glavne uloge u ovoj komičnoj priči, čiji scenario potpisuju Marko Backović i Marko Jocić, tumače Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić i Nikola Pejaković.

Mala gospođica Dolitlle (Liliane Susewind - Ein tierisches Abenteuer) je porodična sinhronizirana komedija, koja donosi priču o jedanaestogodišnjoj Liliane Lilli koja može pričati sa životinjama! Ovo je tajna koju nitko ne bi trebao znati osim njenih roditelja. Njen posebni talent prouzrokovao je dovoljno problema u prošlosti i zbog njega se obitelj mora opet preseliti.

Lilli obećava da će svoju tajnu držati za sebe kad dosele u novi dom, no taj se plan malo promijeni nakon što otkrije da je zli kradljivac životinja ukrao bebu slona Ronnija iz lokalnog zoološkog vrta. Zajedno s prijateljem Jessom, Lilli započinje uzbudljivu avanturu spašavanja Ronnija i ostalih životinja...

Pored dva nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji triler Glass u kojem glavne uloge tumače Bruce Willis, Samuel L. Jackson i James McAvoy... zatim komediju, dramu Nespojivi koja je remake verzija francuske uspješnice Nedodorljivi te akcijski spektakl Aquaman u kojem glavne uloge tumače Jason Momoa, Amber Heard i Nicole Kidman.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su još animirani hitovi Ralph ruši internet, Spider-Man: Novi svijet i Grinč.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije