Idealan ispraćaj stare godine: Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije

Radiosarajevo.ba
Idealan ispraćaj stare godine: Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije
Oficijelni vizual / Plakat za Novogodišnji koncert

Nakon uspješnog gostovanja orkestra Sarajevske filharmonije na ovogodišnjem Opatija festivalu gdje su, protekle subote u Centru Gervais ispunjenom do posljednjeg mjesta, održali Svečani novogodišnji koncert, sarajevski filharmoničari se vraćaju kući i nastavljaju sa pripremama za tradicionalni Novogodišnji koncert koji će se održati u ponedjeljak, 31. decembra 2018. godine u Narodnom pozorište Sarajevo, sa početkom u 19.30 sati.

Vrata Narodnog pozorišta otvaraju se već u 19 sati uz piće dobrodošlice, nakon čega će posjetioci uploviti u čaroban svijet muzike popularnih uvertira, valcera, polki, arija i dueta slavnih kompozitora poput Straussa, Čajkovskog, Verdija, Rossinija, Lehara itd.

Uz orkestar Sarajevske filharmonije prigodni program će donijeti solisti sopranistica Vederana Šimić, te tenor Amir Saračević i Ivan Šarić, bas.

Orkestar predvodi maestra Nada Matošević Orešković.

Treba svakako istaknuti premijerno izvođenje „Bosanske raspodije“ pod dirigentskom palicom Edina Dine Zonića, koji je i sam, posebno za ovu priliku, komponovao ovo djelo

Plakat za Novogodišnji koncert - undefined

Oficijelni vizual: Plakat za Novogodišnji koncert

Ovogodišnji svečani koncert se održava uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije