Film Pjera Žalice "Praznik rada" uskoro u kinima u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Film Pjera Žalice "Praznik rada" uskoro u kinima u BiH
Foto: Obala Art Centar / Praznik rada, film

Novi film Pjera Žalice "Praznik rada", koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u kina u BiH dolazi od četvrtka, 13. oktobra.

Kino pretpremijeru s ekipom filma, "Praznik rada" će imati sutra, u srijedu, 12. oktobra u Sarajevu: u CineStaru u 19 sati i u Cineplexxu u Sarajevu u 20 sati.

Pjer i Nino Žalica o filmu Praznik rada: Bjelave su i dalje naš imaginarni komšiluk

Pjer i Nino Žalica o filmu Praznik rada: Bjelave su i dalje naš imaginarni komšiluk

Na kino pretpremijeri u Sarajevu publiku će pozdraviti ekipa filma, a ulaznice za sve projekcije su u prodaji na blagajnama kina. Nakon Sarajeva, ekipa filma odlazi ususret publici u Banja Luku u četvrtak, 13. oktobra, u Mostar u petak, 14. oktobra, u Tuzlu u ponedjeljak, 17. oktobra i u Zenicu u utorak, 18. oktobra.

Radnja filma događa se u Sarajevu, tačnije na Bjelavama. Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: "Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

Scena iz filma
Foto: Obala Art Centar : Scena iz filma

"Raduje nas činjenica da u sve dijelove BiH stižu novi domaći filmovi – prvi je film Pjera Žalice 'Praznik rada', a do kraja godine u bh. kina stižu još tri filma. Distribuciju filmova u bh. kinima radimo u saradnji sa našim partnerima koji su pokazali spremnost da učine sve u cilju što bolje vidljivosti domaćih ostvarenja", poručili su iz Obala Art Centra.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva. "Praznik rada" će se prikazivati u sljedećim kinima: Blitz CineStar Mostar, Blitz CineStar Tuzla, Blitz CineStar Bihać, Blitz CineStar Zenica, Blitz CineStar Banja Luka, Blitz CineStar Sarajevo, Blitz CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Meeting Point, Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije