Drugi po redu Vegan fest Sarajevo na platou ispred BBI centra

0
Promotivni tekst
Drugi po redu Vegan fest Sarajevo na platou ispred BBI centra
Promo / Vegan fest Sarajevo

Jeste li se ikada pitali šta je ustvari veganstvo? Da li vam je samo hrana na umu? Ili je veganstvo lifestyle? Da li vam se čini da je prekomplikovano doći do veganskih proizvoda? Zbunjuju vas čudne namirnice kao što su tofu, tempeh i seitan?

Vegeterijanac vs vegan? Kombinovanje sa drugom hranom?…

Ako su vam ovakva pitanja poznata i imate još more sličnih, uskoro biste mogli dobiti interesantne odgovore na svako od njih.

Drugi po redu Vegan fest Sarajevo, održati će se u subotu, 17.07.2021. godine, na platou ispred BBI centra, sa početkom u 10:00 sati.

Organizator festa je udruženje EcoVegAnimals (EVA), u partnerstvu sa marketinškom agencijom MH Creative Solutions.

Shodno nastaloj situaciji sa pandemijom, prvi Vegan fest je održan u online formi, ali je isti propratilo oko 12.000 ljudi, što je jako povoljna informacija. Ove godine ipak ćemo imati festival u pravom smislu, koji će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Na pitanje otkud ideja za Vegan festom u našem gradu, predsjednica udruženja EVA, i organizatorica već drugog po redu Vegan festa u Sarajevu, Maida Šabeta, odgovara kako smatra da je našem gradu potreban nekakav vid godišnjeg okupljanja vegana i osoba zainteresiranih za veganstvo, kao i onih koji proizvode nešto vegansko, odnosno da imamo epicentar takvih događanja jednom godišnje u našem gradu.

U okviru festivala biti će predstavljen veliki broj izlagača, predavača, kreativnih radionica za djecu i odrasle, kao i zabavni program, filmski i umjetnički kutak, i mnogobrojne druge aktivnosti. U tom smislu, pozivamo što veći broj zainteresovanih da se pridruže aktivnostima festivala i tako sa nama probaju raznovrsnu vegansku kuhinju i druge proizvode koji u sebi ne sadrže materijale i sadržaje životinjskog porijekla, kao i da se generalno educiraju o veganstvu.

Konferencija za novinare održat će se 16.07.2021. sa početkom u 13:00 sati, na adresi Dolina 1 (Kuća ljudskih prava, I sprat) u Sarajevu.

Partneri festivala su Biona&Beyond d.o.o., Udruženje Veganki i Vegana (VivaBiH), Danni’s Little Kitchen i Ahimsa Delikatese, a sponzori Ozone, Vivia, Žara iz Duvara, Plakat d.o.o. i Europlakat d.o.o.

Medijski partneri festivala su FaceTV i Radio Sarajevo.

Ulaz na festival je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije