Besplatan ulaz u kina u Sarajevu 27. decembra: Evo koje filmove možete pogledati

1
Radiosarajevo.ba
Besplatan ulaz u kina u Sarajevu 27. decembra: Evo koje filmove možete pogledati
Foto: Prtscr / Youtube / Praznik rada, Avatar i Balada

Sarajevo grada filma UNESCO-a kao poklon publici organizuje Noć kina, koja će omogućiti publici besplatan ulaz u kina u Sarajevu u utorak, 27. decembra od 17 sati do ponoći.

Na Noć kina, 27. decembra, od 17 sati do ponoći, publika će moći uživati u besplatnim programima u kinima u Sarajevu: u kinu Meeting Point, Kinoteci BiH, Centru za omladinu i djecu – Grbavica, u Domu kulture Ilidža – kinu Igman, kinu Novi Grad, Free Kinu Valter i Cineplexxu Sarajevo.

Svako od kina pripremilo je poseban program za Noć kina od 17 sati do ponoći, za sve
generacije.

SAD će odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, Trumpovi republikanci prijete

SAD će odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, Trumpovi republikanci prijete

U kinu Meeting Point u utorak, 27. decembra, na programu su filmovi: Balada Aide Begić u 17 sati, u 19.15 sati Praznik rada Pjera Žalice, u 21.15 sati Trougao tuge Rubena Östlunda.

U Kinoteci BiH na programu su filmovi: u 17 sati Veliki diktator Charlesa Chaplina, a u 19 sati Trijumf volje Leni Riefenstahl.

U Centru za djecu i omladinu u 17 sati Balada Aide Begić, u 19.15 sati Praznik rada Pjera Žalice i u 21.15 sati Trougao tuge Rubena Östlunda. U Domu kulture Ilidža – kinu Igman na programu su u 17 sati Balada Aide Begić, u 19.15 sati Praznik rada Pjera Žalice.

U kinu Novi Grad u 17 sati na programu je film Šape gnjeva: Legenda o Hanku (Chris Bailey, Mark Koetsier, Rob Minkoff), a u 20 sati Amanet Mirze Begovića. U Free Kinu Valter program počinje u 19 sati, a na programu su filmovi: Sarajevo 1920 - autor nepoznat, Kruh naš svagdanji daj nam danas Vlatka Filipovića, „Svjetska premijera“ Slobodana Jovičića i „Afro – Kubanske igre“ Pavla Jocića.

U Cineplexxu Sarajevo na programu su filmovi: Trougao tuge Rubena Östlunda (17 i 19:40 sati); I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston (Kasi Lemmons, u 20 sati); Amanet Mirze Begovića u 17:20 i 20:40 sati; Praznik rada Pjera Žalice u 18:20 i 19:20 sati; Balada Aide Begić u 18 i 20:20 sati; Avatar: Put vode Jamesa Camerona u 19 sati i Dječak delfin Mohammada Kheyrandisha u 17:40 sati.

Rezervacije ulaznica nisu moguće. Preuzimanje ulaznica je moguće samo na dan održavanja Noći kina, 27. decembra. Moguće je preuzeti 3 ulaznice po osobi. Radno vrijeme blagajni je od 16 sati. Za projekcije u Cineplexxu ulaznice je moguće preuzeti od 24. decembra. Detaljnije informacije o filmovima su na web stranicama kina i društvenim mrežama.

Noć kina održava se simbolično uoči dana kada su braća Lumiere održala prvu kino projekciju na svijetu, 1895. godine u Parizu. Dodajmo i kako je Grad Sarajevo zvanično proglašen gradom filma UNESCO-a 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije