Sin zvijezde kultne 'Audicije' glumi u novom Avataru: Mladi Geljo zablistao u hitu Jamesa Camerona

2
Radiosarajevo.ba
Sin zvijezde kultne 'Audicije' glumi u novom Avataru: Mladi Geljo zablistao u hitu Jamesa Camerona
Foto: IMDb / Filip Geljo glumi Aonunga, sina Kate Winslet

Novi blockbuster koji potpisuje James Cameron, film Avatar: The Way of Water apsolutni je hit u kinima diljeg svijeta. 

Film je za prvi vikend zaradio skoro pola milijarde dolara, a za njegovo snimanje utrošeno je 250 miliona dolara, što je Cameronov dosad najskuplji film. 

Avatar: The Way of Water je nastavak filma Avatar iz 2009, a nastavlja priču o Jakeu Sullyju i Neytiri više od decenije nakon prvog filma. Nastavak prati par i njihovu djecu, Neteyam (Jamie Flatters), Tuktirey (Trinity Bliss), Lo'ak (Britain Dalton) i Kiri (Sigourney Weaver).

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Suočeni i opet s vanjskom prijetnjom ljudi, Sully i njegova obitelj napuštaju svoj dom u prašumi i naseljavaju se u vodenom području Pandore dok se pripremaju za nadolazeći rat. Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Joel David Moore, Giovanni Ribisi i Matt Gerald repriziraju uloge iz originalnog filma, a novi članovi postave su Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco i Jermaine Clement.

Među novim licima je i sin bh. glumca Jasmina Gelje, 20-ogodišnji Filip koji bi se, uz ovaj nastavak, trebao naći i u narednim - očekuje se da Cameronova Avatar priča bude ispričana kroz pet filmova.

Još 2017. godine, mladi Geljo je izabran za ulogu Aonunga, iz klana Metkayina, vještog ronioca i lovca, u kojeg se često ugledaju drugi mladi muškarci u ovoj zajednici. Kao sin Ronal (Kate Winslet) i Tonowarija (Cliff Curtis), dobio je upute da pomogne djeci Sullyja da se prilagode načinu života. 

Aonung i njegova sestra Tsireya (Bailey Bass) budućnost su klana Metkayin na Pandori.

Njegov otac, Jasmin Geljo, slavni je bosanskohercegovački glumac koji trenutno živi i radi u Kanadi. Našoj javnosti je poznat po ulogama Mime Šiš i Rokija Mokroguza iz kultne predstave Audicija, a idejni je tvorac i autor predstave Sve mi diraj, očevinu ne sa Željkom Kecojevićem. Glumio je i u brojnim holivudskim filmovima, kao što su Cube Zero, Land of the Dead, Assault on Precinct 13, The Sentinel...

Sin glumca Jasmina Gelje glumit će u dva nastavka filma "Avatar"

Sin glumca Jasmina Gelje glumit će u dva nastavka filma "Avatar"

Kako je prije pet godina za portal Radiosarajevo.ba ispričao Jasmin Geljo, njegov sin prošao je intenzivne pripreme u vodi za snimanje Avatara - većinu scena Filip je upravo snimio u vodi, a osim u Los Angelesu, film se snimao i na Havajima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije