Znate li koji kikiriki je najzdraviji za jelo? Mnogima ovo ne bi palo na pamet
Svjež ili pečeni kikiriki kao i druge grickalice su nezamenljivi dio druženja ili filmskog maratona ispred TV ekrana.
U nekim Američkim državama ovako pripremljen kikiriki je prava poslastica još od prošlog vijeka.
Kikiriki se najčešće jede sirov ili pečen, ali istraživanja su pokazala da se hranljive materije iz ovog orašastog ploda dobijaju kada se kikiriki skuha. Dok se kuha, plod apsorbuje antioksidanse koji se nalaze u opni kikirikija.
Nepovoljni vremenski uvjeti otkazali utrku u St. Moritzu: Evo kada Elvedina nastavlja takmičenje
Kikiriki preventivno djeluje na rizik od srčanih bolesti, na rad crijeva i kamen u žuči.
Može se kuhati u slanoj vodi sa začinima kao što su biber, bijeli luk, sirće, šećer kao i sa raznim vrstama soseva. Kuha se oko 30 minuta ili dok ne omekša, piše Krstarica.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.