Znate li kako se uspješno flertuje? Ovih pet savjeta će vam otkriti umjetnost zavođenja

0
Radiosarajevo.ba
Znate li kako se uspješno flertuje? Ovih pet savjeta će vam otkriti umjetnost zavođenja
Foto: Pexels / Ilustracija

Flertovanje mnogi doživljavaju kao umjetnost, ali važno je napomenuti da to nije manipulacija. Flert je kulturni fenomen koji uključuje igru, specifičan način ponašanja, i ponekad čak i određene tehnike koje imaju za cilj da privuku pažnju druge osobe.

To je intelektualna aktivnost koja zahtjeva razmjenu verbalnih i neverbalnih signala, a uspjeh flertovanja zavisi od sposobnosti da se prepoznaju namjere i da se ne naruše granice bilo koje strane.

Iskreno se osmjehnite

Pravi osmijeh i kontakt očima su ključ uspjeha. Ova kombinacija ne samo da pokazuje simpatiju i interesovanje, već dodaje i dašak misterije jer ne šaljete direktne seksualne signale.

Sarajevski Studenti počeli pripreme za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH

Sarajevski Studenti počeli pripreme za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH

Pažljivo slušajte

Iskrena zainteresovanost za ono što druga osoba govori je odličan pokazatelj simpatije. Pažnja vam omogućava da bolje upoznate osobu i pronađete nove teme za razgovor. Obratite pažnju na neverbalne signale i reakcije kako biste bolje razumjeli njen stav prema vama.

Nemojte se plašiti

Mnogi su zabrinuti šta će drugi misliti o njima, bojeći se odbijanja ili ismijavanja. Međutim, većina ljudi je preokupirana sopstvenim mislima i ne obraća previše pažnje na greške drugih. Odbijanje treba shvatiti kao dio igre, bez ozbiljnih posljedica. Prihvatite to s osmjehom i nastavite dalje.

Šalite se i dajte komplimente

Studije pokazuju da je humor ključan za privlačnost. Ako se šalite i dijelite komplimente sa romantičnim nagovještajem, ostavit ćete snažan utisak. Smisao za humor čini vas zanimljivijim i privlačnijim.

Budite svoji

Dok je prirodno da želimo da se prikažemo u najboljem svjetlu, važno je biti autentičan. Prirodnost i otvorenost su ono što privlači druge. Nemojte se pretvarati da ste neko ko niste – to je osnovno pravilo dobrog flertovanja.

Flert često dovodi do početka romantičnih veza, ali u savremenom društvu može se koristiti i za osjećaj opuštenosti, razigranosti, podizanje samopouzdanja ili jednostavno uživanje u prijatnoj komunikaciji. U svakom slučaju, nema ničeg lošeg u tome da uživate u procesu bez ikakvih velikih očekivanja, piše magazin Ljepota i zdravlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije