Ženama novac, san i tehnologija važniji od seksa

Radiosarajevo.ba
Ženama novac, san i tehnologija važniji od seksa
Pixabay / Ilustracija
Žene bi se radije odrekle seksa na tri mjeseca nego tehnologije, utvrdila je zajednička studija FleishmanHillarda i Hearst Magazina provedena na 4.300 žena iz Velike Britanije, SAD-a, Brazila i Kine

Na listi prioriteta seks nije zauzeo visoko mjesto jer su pripadnicama ljepšeg spola važniji dobar san, novac i tehnologija

Oko 68 posto Britanki umjesto seksa izabralo bi spavanje, a isto bi napravilo 60 posto Amerikanki i 70 posto Kineskinja. Brazilke ne dijele isto mišljenje, pa bi tek 38 posto njih umjesto vrućih igrica u postelji izabralo dobar san.

Da im seks nije najvažniji potvrđuje i činjenica da bi 80 posto žena od seksa, moći i novca izabralo novac. Finansijska sigurnost važna je za održavanje porodice, a to je pripadnicama nježnijeg spola bitnije od vlastitih potreba. Ženama uspjehom smatraju porodicu, sreću i financijsku sigurnost, a ne luksuz, potvrdilo je istraživanje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije