Žena otkrila tajnu kako da krastavac ne bude gorak: Treba slijediti dva pravila
Krastavci su jedan od najpopularnijih i najzdravijih sastojaka u našim salatama, sendvičima i raznim jelima.
Ipak, mnogi od nas su se suočili s neugodnim iznenađenjem - krastavci ponekad mogu biti gorki, što može pokvariti cijeli obrok.
Šta ako vam kažemo da postoji tajna kako da izbjegnete taj gorki okus?
Da se naježiš: Bogat repertoar patriotskih pjesama pred utakmicu BiH - Hrvatska u Sarajevu
Jedna žena je otkrila dva ključna pravila koja osiguravaju da krastavci budu sočni i savršeno blagi.
U nastavku pročitajte kako primijeniti ove trikove i uživati u krastavcima kakve ste oduvijek željeli - bez gorčine i s punim okusom.
Alkaloid se inače nalazi u stablu i listu, ne nalazi se u plodu. U plod ulazi samo kada je biljka pod stresom, a šta izaziva stres kod krastavaca?
Zapravo, stres kod krastavaca izaziva svaka nagla promjena vremena i tada alkaloid iz lista i stabla ulazi u plod.
Da biste riješili taj problem, prvo posadite suncokret uvijek uz krastavac na početku i kraju mreže zato što izvlači gorku materiju iz ploda.
Drugo, skinite kapice krastavca, trljajte pet minuta da se oslobodi pjenica i isperite gorčinu, kao što je prikazano u snimku.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.