:) / Vrijeme je da prestanete koristiti aluminijsku foliju za spremanje ostataka hrane

26. 09. 2021. u 16:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kako bi se nesmetano razvijale u velikom broju, bakterijama je potreban zrak, a kako sve bakterije nisu uništene na visokim temperaturama, poput nekih koje uzrokuju trovanje hranom, ako ih se nakon pripreme ostavi na zraku nekoliko sati, one će se ubrzano širiti.

Korištenjem aluminijske folije za pokrivanje ostataka hrane riskiramo trovanje hranom jer ona ne štiti namirnice u potpunosti od zraka, a kada je on prisutan, one rastu puno brže.

Kako spremati ostatke hrane? 

Ako želite sačuvati ostatke ručka ili večere, evo nekoliko ideja za sigurnu pohranu namirnice:

-Uvijek ih stavljajte u dobro zatvorenu, plitku posudu kako biste onemogućili razvoj bakterija.

-Hranu stavite u frižider odmah nakon što ste gotovi s ručkom, prije nego bakterije krenu s razmnožavanjem. Mliječni i mesni proizvodi su posebno osjetljivi pa ih pažljivo pohranjujte.

-Bacite svu hranu koja je stajala na otvorenom više od 2 sata.

-Ako želite biti sasvim sigurni onda ostatke hrane stavite u posudu u frižider, ali isto tako ih možete i pohraniti u dobro zatvorenoj posudi u zamrzivač, a namirnicu je dovoljno samo odmrznuti prije konzumacije.

5 situacija u kojima možete iskoristiti foliju

Sigruno vam nije palo na pamet da sve ovo možete napraviti uz pomoć aluminijske folije

1. Napravite lijevak

Ako želite preliti tekućinu u bocu sigurno, od folije napravite jednokratni lijevak.

2. Odjeća bez nabora

Kada peglate odjeću stavite komad folije ispod materijala, a kako se folija brzo zagrijava, dodatno će izravnati odjeću.

3. Naoštrite makaze

Ako teško režete makazama, možete ih naoštriti folijom tako da makazama zarežete 7-10 puta i one će biti čiste i bez korozije.

4. Neka baterije duže traju

Ako su vam baterije pri kraju a nemate novih, možete iskoristiti male kuglice aluminija – samo ih stavite na dno baterije i vaš daljinski upravljač bi trebao raditi još neko vrijeme.

5. Uklonite elektricitet iz odjeće

Napravite kuglicu od aluminija i stavite je u sušilicu zajedno s odjećom i riješili ste problem, piše Večernji.hr.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA