Napravite domaći začin, mnogo je zdraviji od kupovnog a bićete oduševljeni
Zašto kupovati začin u prodavnici kada možete da napravite domaći koji ne sadrži vještačke boje i pojačivače ukusa.
Ovaj domaći povrtni začin biće savršen dodatak domaćim jelima i supama. Pripremite ga sada kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći dio godine.
Sastojci:
Reakcija na divljački napad Lalatovića: 'Pružit ćemo svu pravnu i drugu podršku Feđi Dudiću'
500 g mrkve
250 g paštrnjak
1 veći korijen celera
list peršuna i celera
so
Priprema:
Šargarepu, celer i paškanat oprati i oguliti, zatim samljeti ili izblendirati (lišće nožem isjeći).
Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promiješati.
Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suhog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru, piše noizz.rs.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.