Zagorena tava: Koliko god da je loše, ovo će je spasiti

0
Radiosarajevo.ba
Zagorena tava: Koliko god da je loše, ovo će je spasiti
Facebook / Tava

Tokom kuhanja jednoj ženi iz Veike Britanije zagorjelo je jelo i tava je bila prekrivena crnim ostacima zagorene hrane, a problem je podijelila na društvenim mrežama, prenosi 24sata.hr.

Domišljata žena potražila je na Facebooku savjet kako očistiti tavu i vratiti joj besprijekorni sjaj. Objavila je i fotografiju tave.

"Može li mi iko sugerirati najbolji i najlakši način za čišćenje zagorene tave", pitala je u grupi Clean, Declutter, Organise Your Home UK .

Tava - undefined

Facebook: Tava

Mnogi su joj se javili dijeleći svoje savjete i ideje koje su uključivale sve od soli do rabarbare. No tada su joj se javili ljudi sa ključnim savjetima.

"Uzmite tabletu za mašinu za posuđe i stavite u tavu da upije zagorenu hranu", napisao je jedan član.

"Definitivno tableta za mašinu za posuđe. Napunite tavu do pola vodom, zakuhajte i ostavite krčkati desetak minuta. Radila sam to nekoliko puta i to je u potpunosti očistilo sve moje tave", komentirala je druga žena. 

"U toplu vodu stavite tabletu  i ostavite tako sat vremena i problem je riješen", dodala je treća.

Mama je kasnije objavila fotografiju njene tave koja je sad izgledala kao da je nova i uspjela joj je vratiti prijašnji sjaj.

Tava - undefined

Facebook: Tava

"Hvala svima na sugestijama. Koristila sam tabletu za mašinu za posuđe i stavila je u proključalu vodu. Rezultat nakon samo pola sata možete vidjeti na fotografijama", zahvalila je ona.

I ostale čitateljice su komentirale kako tablete odlično čiste, a jedna je čak uspjela zahvaljujući njima spasiti tavu u kojoj je zagorjela riža.

"Stavite tabletu za perilicu na dno lonca i prekrijte je vrućom vodom. Ostavite tako preko noći i nećete morati ribati", savjetovala joj je čitateljica, dok su se ostale složile s tom idejom dodajući da djeluje i već nakon nekoliko sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije