Začinite vašu jutarnju kafu sa tri zdrava sastojka i poboljšajte zdravlje

Radiosarajevo.ba
Začinite vašu jutarnju kafu sa tri zdrava sastojka i poboljšajte zdravlje
Pixabay / Ilustracija
Poznati su brojni benefiti kafe, a na Univerzitetu Scranton u Pennsylvaniji našli su način kako kafu učiniti još zdravijom i blagotvornijom za organizam.

Ranija istraživanja pokazala su da je kafa snažan antioksidans i ubrzavač metabolizma, no treba je piti s mjerom kako ne bi izazvala anksioznost ili neku drugu nuspojavu prevelike količine kofeina.

Naučnici sa spomenutog univerziteta savjetuju da u svoju jutarnju kafu dodate cimet, kokosovo ulje i med. Kako biste postupak pripremanja jutarnje kafe učinili jednostavnijim, ove sastojke izmiješajte i staviet u staklenu posudu te u hladnjak i dodajte po kašiku u šoljicu kafer.

Uz to što je jak antioksidans, cimet snižava holesterol, stabilizira šećer u krvi i trigliceride zbog čega je vrlo koristan za dijabetičare. 

Kokosovo ulje potiče probavu i pomaže kod mršavljenja. Sadrži laurinsku kiselinu koja djeluje antibakterijski i fungicidno. 

Med je prirodno sredstvo za jačanje imuniteta i zdravi zaslađivač. 

Već sutra probajte novu, obogaćenu verziju svoje kafe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije