Za sve ljubitelje čokolade: Imamo recept za najkremastije nougat kocke
![Za sve ljubitelje čokolade: Imamo recept za najkremastije nougat kocke](https://storage.radiosarajevo.ba/article/553002/871x540/cokoladne-kocke.jpg?v1720771736)
Ljubitelji bogatih, kremastih slastica, pripremite se za pravu poslasticu! Ove nougat kocke predstavljaju savršen spoj sočnog biskvita, baršunaste kreme i hrskavih lješnjaka.
Ove kocke će zasigurno postati omiljeni desert za sve koji vole čokoladne i lješnjak okuse. Bez obzira na priliku, najkremastije nougat kocke će oduševiti vaše goste i zadovoljiti vašu želju za slatkim. Recept je podijelila food blogerica @mariane.7. Uživajte!
Sastojci:
![Raspisivanje potjernice zbog ratnih zločina: Dvojac osuđen na ukupno 36 godina](https://storage.radiosarajevo.ba/article/553488/300x185/dragan-despot.jpg?v1721129638)
Raspisivanje potjernice zbog ratnih zločina: Dvojac osuđen na ukupno 36 godina
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike mljevenih lješnjaka
Pola žličice praška za pecivo
2 kašike ulja
1 kašike kakaa
Krema:
900 ml mlijeka
4 nougat pudinga
8 kašika šećera
200 g tamne čokolade
150 ml vrhnja za šlag
100 g milerama (može i mascarpone sir)
2 kašike Nutelle
Priprema:
Jaja izmiksati sa šećerom i dodati ostale prosijane sastojke. Peći u namašćenom plehu 12 min na 180 stepeni. Kada je biskvit pečen (provjeriti čačkalicom) izvaditi ga iz pećnice i ohladiti.
Pudinge skuhati u mlijeku, u vruće dodati čokoladu i Nutellu, izmiješati i ohladiti pokriveno prozirnom folijom.
Vrhnje istući u šlag. Ohlađenu kremu izmiksati, dodati joj mileram i lagano umiješati tučeno vrhnje. Ohladiti preko noći, pa posuti mljevenim lješnjacima.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.