Za doručak, ručak ili večeru: Ovo je recept za najbolji uljevak sa sirom
Pet minuta pripreme i pola sata pečenja - toliko vam treba da biste napravili uljevak sa sirom, omiljeni doručak, ručak, večeru - prijat će vam u bilo koje doba dana.
Uključite pećnicu na 190 C i u nju stavite prazan pleh da se grije.
U zdjeli izmiksajte 3-4 jaja sa tri kašike pavlake i kašičicom soli.
Dodajte pola praška za pecivo, pet kašika pšeničnog i pet kašika kukuruznog brašna. Postepeno dodajte 100 ml. ulja.
Na kraju u masu umiješajte 300 - 500 grama mladog sira, ili nekog drugog sira - po volji.
Rukavicom izvadite vrući pleh iz pećnice. Stavite kockicu maslaca da se istopi i pažljivo namažite dno i zidove pleha. Na to izlijte tijesto.
Vratite u pećnicu i pecite oko 30 minuta.
I dok vi ispijate prvu šoljicu svog jutarnjeg napitka, uljevak je gotov.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.