Za današnji ručak pripremite pljeskavice sa sirom i keljom
Ne znate šta ćete kuhati, sve vam je postalo monotono?
Kombinacija ovih sastojaka pravi je izazov, donosimo vam recept za neodoljive pljeskavice sa sirom i keljom.
Sastojci:
Heroji.ba: Online mapa i registar šehida i poginulih branitelja dostupni javnosti
- 1 kg kelja
- 1 veći čen bijelog luka
- 1 kašika vegete
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 jaje
- 100 g prezle
- crni mljeveni biber
- ulje za prženje
Priprema:
Glavicu kelja prerežite na pola, odstranite joj korijen pa je narežite na krupne rezance.
Kelj kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15 minuta). Dobro ga ocijedite i sitno narežite.
Novi način za kuhanje graška: Ovako će biti puno ukusniji i slađi
Dodajte bijeli luk, vegetu, maslinovo ulje, jaje, naribani sir, prezlu i biber. Smjesu promiješajte, oblikujte pljeskavice pa uvaljajte u mrvice.
Pljeskavice pržite u vrućem ulju dok ne poprime zlatnožutu boju.
Poslužite ih tople kao prilog mesu ili kao malo samostalno jelo, piše Coolinarika.com.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.