Vraćaju se u modu: Ko još nosi ove cipele?

0
Radiosarajevo.ba
Vraćaju se u modu: Ko još nosi ove cipele?
Foto: Pexels / Ilustracija

U modnom svijetu, pojedini odjevni predmeti često prelaze granice prvobitne namjene, a to je zasigurno slučaj i s modelom brodarica - kožnih cipela s karakterističnim dizajnom i vezicama.

Iako su prvotno bile dizajnirane za nošenje na brodu, ove cipele su pronašle svoje mjesto i u modnom svijetu, neovisno o blizini mora. Njihov preppy izgled postao je kultni modni trend, koji se ove sezone ponovno ističe.

Nove osvježene modele brodarica već smo mogli vidjeti u kolekciji Miu Miu za proljeće i ljeto 2024., s mekim i savitljivim đonom. Klasičan model brodarica također možete pronaći u kolekcijama brendova poput Sperry i Sebago, koji su ih proizvodili još od 1940-ih.

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Iako su povezane s morem i obalom, brodarice se najčešće nose u takvim outfitima, uz komade s prugastim uzorkom, lagane bijele hlače te pulover prebačen preko ramena. Međutim, u moderniziranoj verziji, ove cipele se lako mogu uklopiti u različite outfite, dodajući im šarm i stil.

Kako nositi brodarice ovog proljeća donosimo u nastavku:

Kontrastni komadi - brodarice i sako

Blazer i brodarice možda isprve ne izgledaju kao spojivi komadi, no zapravo vrlo dobro funkcioniraju zajedno, budući da lijepo skrojeni sako i casual obuća stvaraju dinamičnu modnu kombinaciju. Statement suknja i košulja od popelina na svoj će način također upotpuniti ovaj look.

Brodarice u retro verziji

Sami model brodarica ima pomalo vintage štih pa će se stoga sjajno složiti s retro komadima u stilu 70-ih, poput prugastog pletiva i hlača zvonolikih nogavica.

Brodarice
Foto: Printscreen: Brodarice

Trenirka, kožna jakna i klasične brodarice

Kad je riječ o oversize casual odjeći i najmanji detalj može biti ključan za transformaciju našeg looka, a uz brodarice ovakvim siluetama možemo dodati više stylish izgled.

Preppy look s brodaricama

Brodarice su jedan od para cipela kojima se postiže i preppy look (nalikuju mokasinama), a ovu estetiku lako ćemo rekreirati uz dodavanje kratke plisirane suknje, čarapa i pletenog džempera paru brodarica.

Brodarice
Foto: Printscreen: Brodarice

Opušteni krojevi u neutralnim bojama i brodarice

Odjevni komadi opuštenih krojeva u tamnoj neutralnoj boji poput crne bit će idealni za kombiniranje s brodaricama za casual dnevni look, piše miss7.24Sata.

Brodarice
Foto: Printscreen: Brodarice

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije