Moda u ovoj godini: Pet modela obuće koji će biti hit na proljeće

0
Radiosarajevo.ba
Moda u ovoj godini: Pet modela obuće koji će biti hit na proljeće
Foto: Instagram / Slingback cipele su hit!

Torbice i cipele su ono što će mnoge žene navesti kao modni fetiš odnosno slabost.

Međutim, iako ideja da kupimo sve što poželimo zvuči primamljivo, ona je u praksi neizvediva iz više razloga. Neki od razloga su financije i nedostatak prostora, a ako ćemo biti iskreni, nisu nam ni potrebne sve te torbe i cipele o kojima maštamo.

Naravno, to ne znači da u potpunosti odustajemo od kupovine omiljenih dodataka. Kada je u pitanju obuća, već smo se okrenuli prema proljeću. Istina je da će još neko vrijeme čizme i gležnjače biti neizostavni dio garderobe, ali proljeće je sve bliže. Ako planirate kupovinu nove obuće za topliji dio godine, možda će vas zanimati trendovi za period pred nama.

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

U nastavku smo izdvojili pet modela obuće koji će prema mišljenju modnih znalaca biti posvuda u nadolazećim mjesecima.

1. Balerinke

Balerinke nisu prolazan trend pa će obilježiti i proljeće 2024. godine. Nosit će se minimalistički modeli koji izdanjima donose dozu elegancije i jednostavnosti.

Baletanke su vječno u trendu
Foto: Instagram: Baletanke su vječno u trendu

2. Slingback cipele s malom potpeticom

Peta od tek nekoliko centimetara postala je omiljeni izbor ženama jer je u njoj lako provesti cijeli dan. Slingback cipele s malom petom izgledaju posebno dobro pa ne čudi da će obllježiti modno proljeće.

Slingback cipele
Foto: Instagram: Slingback cipele

3. Mary Jane cipele s blok potpeticom

Mary Jane je američki naziv za zatvorene cipele s jednim ili više remena koji idu preko rista. Već su prošlog proljeća osvojile zaljubljenice u modu u čitavom svijetu, a njihov popularnost i dalje ne opada pa će se nositi i ove godine. Modeli s blok potpeticom bit će nezaobilazan prizor na gradskim ulicama, piše Zadovoljna.

Mary Jane cipele
Foto: Instagram: Mary Jane cipele

4. Loaferice

Loaferice se vraćaju i ove godine, a mnoge dame u njima će provoditi prijelazno razdoblje. Nosit ćemo ih u dnevnim i večernjim kombinacijama te ih uparivati sa suknjama, hlačama, haljinama, trapericama...

Loaferice su super udobne
Foto: Instagram: Loaferice su super udobne

5. Zabavne tenisice

Proljeće bez tensica je nezamislivo, a modni znalci kažu da ćemo ovo proljeće nositi zabavne tenisice. Pritom misle na šarene modele koji će razigrati svaku modnu kombinaciju.

Patike se sad nose uz sve
Foto: Instagram: Patike se sad nose uz sve

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije