Vodite bitku sa masnoćom na vašem posuđu? Ovaj trik garantuje efikasno čišćenje

0
Radiosarajevo.ba
Vodite bitku sa masnoćom na vašem posuđu? Ovaj trik garantuje efikasno čišćenje
Foto: Printscreen / Čišćenje masnoće sa tave

Ulja za kuhanje i ostaci hrane često se lijepe za lonce i tave, kao i za posude za pečenje, ali stručnjaci tvrde da će uz ovaj trik posuđe biti savršeno čisto.

Za učinkovitu mješavinu koriste se uobičajeni sastojci koje već imate u svom domu.

Kako se riješiti masnoće na posuđu?

Poznati meteorolog najavio šta nas čeka: 'Sigurno će biti oblasti koje će imati jako nevrijeme'

Poznati meteorolog najavio šta nas čeka: 'Sigurno će biti oblasti koje će imati jako nevrijeme'

Jedan stručnjak je savjetovao: "Da biste napravili ovo sredstvo za uklanjanje masnoće, jednostavno pomiješajte jednake dijelove sode bikarbone i octa u posudi. Pojavit će se mjehurići, što je pokazatelj njihove hemijske reakcije.

Dodavanje nekoliko kašika limunovog soka i kašičice sapuna povećava učinkovitost mješavine i ostavlja ugodan, čist miris."

Domaća pasta se zatim može nanijeti izravno na masne lonce i tave, kao i na pladnjeve. Ostavite je da odstoji oko tri minute prije nego što izribate posuđe kako biste dobili čistu, sjajnu površinu.

"To je jednostavan proces koji daje impresivne rezultate. Isplativost ovog rješenja čini ga izvrsnim za sve. Možete napraviti seriju ove mješavine za čišćenje, dovoljnu za nekoliko lonaca i tava, za manje od jednog eura.

Ovo je značajno jeftinije u usporedbi s komercijalnim odstranjivačima masnoće, koji mogu stajati mnogo više", dodao je stručnjak.

Mješavina sastojaka jednako je učinkovita kao i komercijalna sredstva za uklanjanje masnoće. Prelazak na domaći odstranjivač masnoće je malen, ali značajan korak prema odbacivanju hemikalija u domu, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije