Vitaminska bomba za prehladu: Da li je ovo najkorisniji domaći čaj?
U jesen je mogućnost da se razbolite vrlo velika zbog naglih promjena temperature.
Zato stručnjaci savjetuju da pijete domaće zdrave čajeve od bobičastog voća, poput ribizla i krkavine, a ne zaboravite dodati med, limun i plodove šipka.
Tu je i recept za najzdraviji, najukusniji i najpovoljniji čaj koji će vas ne samo ugrijati u hladnom vremenu, već i ojačati vaš oslabljeni imunološki sistem tokom prehlade.
Ramiz Salkić upozorava: 'Ovo se stvarno događa u RS-u 29 godina nakon Daytona'
Sastojci:
- sirovi ili smrznuti pasji trn
- đumbir
- med
- limun
- kuhana voda
Način pripreme:
Stavite pasji trn u blender, dodajte oguljeni limun i đumbir te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Mješavinu stavite u šoljicu, prelijte kipućom vodom, dodajte med i spremni ste za piće, piše Jutarnji.hr.
Za one koji ne znaju, pasji trn lat. Hippophae rhamnoides je biljka u narodu poznata kao vučji trn, sibirski ananas i vukodržica. Dokazano je korisna za liječenje mnogih tegoba poput iscrpljenosti, infekcija, kardiovaskularnih bolesti, problematične kože, čira na želucu, čak i karcinoma.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.