Varaju li muškarci partnerice s ljepšim ili ružnijim ženama

Radiosarajevo.ba
Varaju li muškarci partnerice s ljepšim ili ružnijim ženama
Arhiv / Ilustracija
Prevare u vezi nisu tako rijetka stvar, a mnogi koji su prevareni pitaju se zašto je došlo do toga. Mnoge prevarene žene sklone su pomisliti da nisu bile dovoljno atraktivne za svog partnera.

Da li je ljepota presudan faktor pri varanju? 

Najnovije istraživanje je pokazalo kako ljepota ne igra bitnu ulogu u preljubu. Muškarcima je puno važnija strastvenost, nježnost i pažnja.

Većina muškaraca koja je sudjelovala u istraživanju je svjesna kako je partnerica ljepša od ljubavnice, a samo njih 30% je priznalo kako je ženu prevarilo s mlađom osobom. Samo četvrtina muškaraca smatra kako je ljubavnica ljepša od supruge.

Žene su imale isto mišljenje o svojim ljubavnicima. Samo su dodale kako je ljubavnik uglavnom u boljoj formi i ih više cijeni od muža.

Često čujemo kako muškarci vole svoje supruge ali ne znaju kako riješiti probleme. Traže ljubavnicu kako bi našli ono što im nedostaje u braku.

Mnogi muškarci koji su varali nakon nekog vremena shvate kako ni nova veza nije savršena kao što su mislili, piše portal  Centarzdravlja.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije