Uz ove trikove se možete grijati bez plina: Nikada nećete pogoditi o čemu se radi

0
Radiosarajevo.ba
Uz ove trikove se možete grijati bez plina: Nikada nećete pogoditi o čemu se radi
Foto: Pixabay / Ilustracija

Dok mnogi pokušavaju smanjiti račune za struju, Cassie je podijelila kako održava toplinu u svome domu usred pada temperatura. Ovi načini pomažu da je ljudima uvijek toplo, da ne riskiraju svoje zdravlje zbog hladnoće ako su primorani pripaziti na visoke troškove režija.

Uz ove jednostavne rutine koje prakticira godinama, nikada joj nije hladno te nema potrebu za uključivanjem grijanja.

Kako se zagrijati bez paljenja grijanja?

Ponovo dojavljena bomba u sarajevskoj školi

Ponovo dojavljena bomba u sarajevskoj školi

Na svom blogu je napisala: "Razmaknite svoje zavjese kako biste dobili što više topline, ali čim počne padati mrak, povucite ih kako biste spriječili hladnoću. Ako možete, provjerite jesu li vaše zavjese podstavljene dobrom debelom tkaninom kako biste zadržali što više topline kada je vani mrak."

Preporučila je da se u domovima provjeri potencijalni propuh. Osjetite ulazi li povjetarac kroz vrata, rubove prozora ili čak ulaze u potkrovlje. Cassie je savjetovala: "Učinite nešto u vezi propuha jer tamo gdje ulazi hladnoća, izlazi toplina, što znači da doslovno bacate novac u odvod." Za ublažavanje hladnog propuha, Cassie je predložila korištenje stopera za vrata, brtve za prozore i ljepljivu traku oko otvora potkrovlja.

Ova greška kod grijanja nas može koštati: Mnogi ovo rade, a jako loše utiče na zdravlje

Ova greška kod grijanja nas može koštati: Mnogi ovo rade, a jako loše utiče na zdravlje

Prelazak na gornji kat vašeg doma radi posla ili opuštanja još je jedan jednostavan način da vam bude toplo. Cassie je predložila: "Mogli biste premjestiti svoj stol na kat ako trenutno radite dole ili se samo opuštate na krevetu uz dobru knjigu."

Vježbanje od pola sata kod kuće, bilo na spravama ili uz praćenje online videa vježbanja, još je jedan učinkovit način za stvaranje topline.

"Pojačam muziku i odradim pola sata na sobnom biciklu. Često nosim džemper preko majice i skinem ga nakon otprilike pet minuta kad se ugrijem", dodala je.

Toplo i slojevito odijevanje može se činiti očitim savjetom, ali to je odličan način da se brzo ugrijete bez paljenja grijanja. Objasnila je: "Također se odijevam slojevito u ovo doba godine jer dodatna odjeća ne samo da me grije, već i slojevi zadržavaju toplinu."

Ako obučete džemper, navučete par debelih mekanih čarapa, umotate se u deku i skuhate šolju vrućeg čaja, ne samo da će vam biti ugodno, već je i savršen način da se ugrijete.

"Mama mi je govorila da ako su glava i stopala topli, bit će i meni, tako da imam divne debele čarape koje mogu staviti da me ugriju", rekla je Cassie, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije