Uz ovaj recept krempite su gotove za samo pola sata: Poslastica koja se topi u ustima
Iako mnogi misle da za pripremu krempita treba izdvojiti jako puno vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako.
Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu poslasticu možete napraviti za samo 30 minuta, a treba vam svega sedam sastojaka.
Sastojci:
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
- 200 g šećera
- dva pudinga od vanilije
- lisnato tijesto
- šest jaja
- četiri kašike brašna
- 1,4 l mlijeka
- Šećer u prahu
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i umiksajte ih sa 150 g šećera, pudingom u prahu, brašnom i četiri dl mlijeka. Kuhajte u litri kipućeg mlijeka kao puding.
Torta neodoljivog ukusa: Priprema je jednostavna, a izgled će vas očarati
Od bjelanjaka i 5 dag šećera napravite čvrsti snijeg i umiješajte ga vrlo lagano u vruću kremu.
Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite viljuškom i ispecite, na obrnutoj strani lima za pečenje, na 180 °C, 10-15 min.
Gotovo lisnato tijesto prepolovite i jednu polovicu namažite kremom, a drugu izrežite na kockice i posložite ih po kremi.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.