Torta neodoljivog ukusa: Priprema je jednostavna, a izgled će vas očarati
Radiosarajevo.ba
Savršena kombinacija bobičastog voća i meringue ovoj torti daje neodoljiv ukus, a priprema je prejednostavna.
Donosimo recept za tortu prelijepog izgleda koju ćete odmah zavoljeti.
Sastojci:
Za tijesto:
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
- dvoje jaja
- 280 grama brašna
- prstohvat soli
- 60 grama šećera
- 70 grama kiselog vrhnja
- jedna kašičica praška za pecivo
- 100 grama otopljenog maslaca
Za fil:
- 600grama smrznutog bobičastog voća
- 50 ggrama šećera
- tri kašike kukuruznog škroba
- 100 grama nasjeckanih badema
Sedam očaravajućih načina za zavijanje palačinki: Možete napraviti čak i ružu, evo kako
Za ovaj kolač trebat će vam tepsija 28x18 centimetara. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni oko 20 minuta.
Za meringue:
- pet bjelanjaka
- prstohvat soli
- 150 grama šećera
- 8 grama vanilin šećera
- 50 grama nasjeckanih badema
Pecite na 160℃ oko 40 minuta.
Pogledajte pripremu:
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)