Uz "Beuree compose" pripremite najsočniji juneći odrezak
Čak i najskuplji komad mesa može razočarati žilavošću. Razloga za to je bezbroj, a jedan od njih je nepoznavanje tajne poznatog restorana Cafe de Paris, čiji sočni i mekani juneći odresci uživaju kultni status. Jedinstvena mekoća i sočnost odrezaka iz slavnog restorana pripisuju se jednom ukusnom dodatku - začinjenom maslacu.
Beurre compose ili maslac sa začinskim biljem priprema se, kako mu i naziv daje naslutiti, od začinskog bilja i maslaca, ali u ovom slučaju stvar nije baš tako jednostavna. Ono što razlikuje obični začinski maslac kakav možete kupiti i u najobičnijoj samoposluzi su dodatni sastojci, a restoran ih je uvijek ljubomorno čuvao kao najveću tajnu.
Međutim, stručnjaci i zaljubljenici u gastronomiju okupljeni u klubu Chef Simon, vjeruju da su raskrinkali tajnu formulu i tvrde da će meso, kad je upotpunjeno ovakvim začinjenimm maslacem, biti tako mekano i sočno da će se topiti u ustima. Recept je za oko pola kilograma začinjenog maslaca pa količine možete prilagoditi svojim potrebama, ali također višak možete bez brige čuvati u hfrižideru ili zamrzivaču.
Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže
Sastojci:
60 g peršuna
10g svježih listova estragona
5 g mažurana
5 g bosiljka
3 g kadulje
30 g ljutike
3 režnja bijelog luka
5 g ribanog ili pasiranog hrena
20 g slanih fileta inćuna
8 g soli
prstohvat mljevenog bibera
1/2 soka od limuna
5 cl konjaka
1 kašika soja umaka
Priprema:
U stroj za mljevenje mesa ubacite ljutiku, bijeli luk, inćune, začine i maslac vodeći računa da se izmjenjuju začinsko bilje i komadići maslaca, koji treba biti jako hladan.
Usitnjene sastojke prebacite u posudu debljeg dna, dodajte tekuće sastojke i promiješajte.
Orijentalna kuhinja: Kako da napravite Sultanski pilav?
Činit će vam se da se maslac razdvojio, ali ne brinite - samo sve zajedno kratko zagrijte na laganoj temperaturi i maknite s vatre.
Promiješajte da postane homogeno i maslac je odmah spreman za korištenje.
Da li ste čuli za kolač neobičnog imena - 'priko špahera'? Stari specijalitet lako se sprema
Prelijte ga preko odrezaka ili ga poslužite u zdjelici za umak, a možete ga također ubaciti u dresir vrećicu, malo ohladiti u hladnjaku pa na odrescima načiniti ružice od maslaca, piše slobodnadalmacija.hr
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.