Uštedite novac: Napravite sami kod kuće deterdžent za pranje veša

0
Radiosarajevo.ba
Uštedite novac: Napravite sami kod kuće deterdžent za pranje veša
Foto: Pexels / Ilustracija

Kad vidite cijene kvalitetnih deterdženta za veš u trgovinama, mnogima se od muke digne kosa na glavi. Zašto ga ne biste probali napraviti sami kod kuće? Zaista je jednostavno, a u nastavku pročitajte kako.

Za izradu deterdženta trebat će vam sljedeći sastojci: šoljica sode bikarbone, šoljica boraksa, 1/2 šoljice tekućeg sapuna za pranje veša (možete koristiti i naribani sapun), 20-30 kapi eteričnog ulja po želji (npr. lavanda, limun, eukaliptus).

Držite se sljedećeg postupka: prvo pomiješajte sodu bikarbonu i boraks u posudi. Dodajte tekući sapun za pranje veša i dobro promiješajte sve sastojke.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Na kraju dodajte eterična ulja po želji i ponovno promiješajte smjesu. Deterdžent za veš spremite u hermetički zatvorenu posudu kako bi se sačuvala njegova svježina, piše D&D.

Koristite 1-2 kašike ovog deterdženta za svako pranje veša. Možete dodati i sirće kao omekšivač za veš ili dodati dodatne sastojke poput sode za pranje veša ili peroksida za izbjeljivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije