Kako pravilno očistiti mašinu za veš? Nakon ovoga će raditi pet puta bolje

0
Radiosarajevo.ba
Kako pravilno očistiti mašinu za veš? Nakon ovoga će raditi pet puta bolje
Foto: Pexels / Mašina za veš

Mašinu za veš treba redovno čistiti jer se u bubnju nakuplja prljavština i razmnožavaju bakterije. Upravo ta prljavština može negativno utjecati na kvalitetu pranja, a to sigurno ne želite.

Zbog toga vrlo često vaš veš nakon pranja ne miriše svježe ili se na tkanini pojave bijele mrlje. Iz tog razloga vrlo je važno redovno čistiti mašinu za veš jer se u njoj nakupljaju prljavština i ostaci od veša koji je tu opran.

Čišćenje započnite pranjem ladice u koju se dodaje prašak za pranje veša. Izvadite ga iz veš mašine, vrlo je jednostavno i svaka mašina ima mehanizam koji vam omogućava da ga izvadite, pa dobro operete sa svih strana, jer se tu skuplja prašina, ostaci praška i omekšivača koji opet kasnije stvaraju mrlje, prenosi Jednaistina.

Ćamil Duraković: Zadovoljstvo je slušati kada Željka Cvijanović kaže "in our country"

Ćamil Duraković: Zadovoljstvo je slušati kada Željka Cvijanović kaže "in our country"

Nakon toga očistite donji filter na mašini, koji se nalazi u donjem dijelu, tu su mala vrata koja se otvaraju.

Zatim dezinficirajte vrata s unutarnje strane alkoholom. Nakon toga praznu mašinu uključite na pranje na 90 stepeni. U ladicu stavite sodu bikarbonu i limunov sok ili sirće. Učinak će vas oduševiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije